Anlita Hockeyrelaterat

Att driva en hockeyblogg med den inriktning som Hockeyrelaterat har kräver ständig research och ett stort mått av kreativitet för att intresset ska upprätthållas. Som skribent kan jag därför också stå till tjänst med bloggande och artikelförfattande på fler ställen, i regel helt självgående men så klart också efter önskemål. Kontakta mig vid intresse – john@hockeyrelaterat.se.

Jag erbjuder också konsulttjänster på temat ishockey och kan vara behjälplig med mycket som kan tänkas röra världens finaste sport. Läs mer nedan, under den fina bilden som jag har hittat på Google.

konsulten

Sedan ishockeyn blev en professionell sport för ungefär 40 år sedan har man gradvis stagnerat. Inte när det gäller själva spelet på isen, där Sverige länge tillhört världseliten både på herr- och damsidan, men däremot i strukturella frågor som ofta utspelar sig på, strax intill eller långt utanför rinken. Varför blir bara män ishockeytränare? Hur ska ishockeyn arbeta för att locka nyanlända ungdomar till ishockey, med de höga ekonomiska kostnader som sporten innebär? Hur genomför vi en demokratisering så att sporten kan utövas mellan klassgränser? Hur kommer vi tillrätta med våldet (t.ex huvudtacklingarna) inom ishockeyn? Frågor likt dessa – och mycket annat – har jag verktyg för att hantera.

Genom utbildning stärker vi svensk ishockey både på och utanför planen. Jag föreläser och producerar utbildningsmaterial, i samverkan med andra eller på egen hand och alltid med målet att göra svensk ishockey mer inkluderande och tidsenlig. Kontakta mig på john@hockeyrelaterat.se för mer information. Jag har naturligtvis F-skattebevis.

Länk till min masteruppsats Mannen som blev ishockeyspelare – om maskulinitetsideal och fair play i diskussionen om svensk ishockey åren 1969-1976 (Malmö Högskola, 2015). All rights reserved.